Förhandling färdig

Alla avtalsområden inom ST har skrivit på för den nya Trygghetsöverenskommelsen 

Publicerad: 2022-09-13

Nyhet Nu har Fackförbundet STs alla avtalsområden skrivit på det nya avtalet för Trygghetsöverenskommelsen. Avtalet kompletterar Lagen om anställningsskydd (LAS) som reformeras hösten 2022.   

Avtalet och den nya lagen innebär en rad förändringar i anställningsskyddet men också utökade möjligheter för anställda mitt i livet att kompetensutveckla sig med stora delar av lönen i behåll. Läs gärna mer om ändringar i lagen om anställningsskydd här och det nya studiestödet här.

I bild från vänster: Maria Liljedahl, Arbetsgivaralliansen, Helena Hedlund, PTK Sofia Torrberg, ST och Eva-Lotta Nilsson, Vision

I bild från vänster: Maria Liljedahl, Arbetsgivaralliansen, Helena Hedlund, PTK Sofia Torrberg, ST och Eva-Lotta Nilsson, Vision som skrev på avtalet för Arbetsgivaralliansen tidigare i höstas. 
Foto: Kamilla Kraczkowski 

På den statliga sidan har ST skrivit på avtalet om Trygghetsöverenskommelsen med Arbetsgivarverket. Våra andra avtalsområden har vi anslutit till det avtal som PTK har förhandlat fram för privatanställda tjänstemän. 

Har du frågor om din möjlighet till omställning och jobbar på en högskola inom Arbetsgivaralliansens område dvs på följande arbetsplatser: Handelshögskolan i Stockholm, Röda Korsets Högskola och Institutet för framtidsstudier, kontakta gärna din organisation för omställning TRS.

Jobbar du inom bransch kommunikation, spårtrafik eller järnvägsinfrastruktur och har frågor om din möjlighet till omställning kan du kontakta TRR.

Här kan du ladda ner avtalet

Se avtalet i sin helhet här:

Fackförbundet ST

Box 5308

102 47 Stockholm

Besök: Sturegatan 15

Telefon: 0771-555 444

E-post: st@st.org

Orgnr: 802003-2101

Följ oss