Person skakar hand med kollega

Uppdatera studentmedlemskap

Publicerad: 2023-02-24

Är du studentmedlem i ST och börjat jobba på uppdrag av staten? Som studentmedlem får du ett extra bra erbjudande med lägre avgift första året när du övergår till att bli yrkesverksam medlem hos oss.

När du tagit examen så är du fortsatt studentmedlem automatiskt i 5 år – helt gratis. Du kan fortsätta använda alla förmåner under ditt jobbsökande. När du väl får jobb i staten bör du uppdatera ditt medlemskap till ett yrkesverksamt. 

För att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt medlemskap är det viktigt att vi har rätt uppgifter. Logga in här på st.org med ditt Bank-ID och uppdatera din info om du får nytt examensdatum, ny mailadress, telefonnummer etc.

Ett tryggare arbetsliv med ST

Fackligt stöd – medlemsrådgivning och förhandlingshjälp
Fråga oss om dina rättigheter i arbetslivet! Våra experter finns alltid nära till hands om du behöver snabba svar eller stöd i en knepig siuation på jobbet.

Trygg och försäkrad – ett extra skydd om du förlorar jobbet
Som yrkesverksam medlem omfattas du av alla våra avtal och försäkringar som ger skydd och stärker din ekonomiska trygghet om du skulle bli av med jobbet. En riktigt bra inkomstförsäkring ingår i och kompletterar a-kassan.

Hållbar löneutveckling - coachning och lönestatistik
Få hjälp att hitta och tolka lönestatistik och få coachning inför lönesamtalet – helt gratis. Bra förberedelser ökar sannolikheten för ett lyckat möte med chefen.

Ditt medlemskap bidrar till ett bättre arbetsliv - för alla
Tillsammans är vi över 99 000 medlemmar - och just du är viktig! Ju fler vi är, desto större möjlighet har vi att påverka för att du ska få bättre villkor arbetslivet.

  Lägre fackavgift första året som yrkesverksam medlem

  Som studentmedlem får du ett specialerbjudande när du väljer att bli yrkesverksam medlem hos oss.

  • Om du blivit studentmedlem innan 1 oktober 2023 kostar ditt första år 100 kronor totalt.
  • Om du blivit studentmedlem efter 1 oktober 2023 får du dina 3 första månader gratis. Därefter betalar du vår lägsta gällande medlemsavgift i 9 månader – oavsett vad din inkomst är. 


  Du kan uppdatera ditt medlemskap från student till yrkesverksam i upp till 5 år efter att du avslutat dina studier. Erbjudandet aktiveras automatiskt när du skickar in formuläret för att bli yrkesverksam medlem.

  Fackförbundet ST

  Box 5308

  102 47 Stockholm

  Besök: Sturegatan 15

  Telefon: 0771-555 444

  E-post: st@st.org

  Orgnr: 802003-2101

  Följ oss