Jordglober

Jobba med global utveckling

Vill du jobba med global utveckling? Då kanske ditt nästa jobb finns inom statlig verksamhet.
Bli medlem

Intresserad av global utveckling?

Inom statlig verksamhet finns det en en rad spännande arbetsplatser och möjligheter för dig som är intresserad av global utveckling. Fackförbundet ST är experter på hur det är att jobba med utvecklingsfrågor i statlig sektor och kan hjälpa dig hitta rätt.


Finns din drömarbetsplats i staten?

Det här är några av de spännande myndigheter där du kan jobba med intressanta internationella uppdrag.

Sida

Sida är en statlig myndighet som arbetar på uppdrag av Sveriges riksdag och regering för att minska fattigdomen i världen. 

Folke Bernadotteakademin (FBA)

Folke Bernadotteakademin är myndigheten för fred, säkerhet och utveckling. De arbetar med internationella fredsinsatser och utvecklingssamarbete. 

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. 

Utrikesdepartementet (UD)

UD ansvarar för Sveriges förbindelser med andra länder och internationella organisationer och för bistånds- och internationell handelspolitik.

  Vi stöttar dig i jobbsöket

  Som medlem i Fackförbundet ST kan du få stöd när du ska söka jobb. CV-granskning, råd kring din Linkedin-profil och rådgivande samtal med en jobbexpert ingår i alla typer av medlemskap

  Fackförbundet STs internationella arbete

  På många håll i världen är fackliga och mänskliga rättigheter långt ifrån självklara. Varje år dödas och fängslas människor för sitt fackliga engagemang. Och för tjänstemän anställda i staten är det i många länder särskilt svårt att organisera sig. Därför är det viktigt att vi som fackförbund engagerar oss och står upp för fackliga rättigheter globalt.

  Genom vårt internationella arbete deltar vi det globala fackliga arbetet på flera sätt. Till exempel genom ett aktivt påverkansarbete i EU, välfungerande utvecklingsprojekt och samarbete med nordiska, europeiska och globala federationer.

  Läs mer om Fackförbundet STs internationella arbete.

   Nyfiken på internationellt fackligt arbete?

   Fackförbundet STs internationella utbildning ger dig ökade kunskaper om fackets roll för att försvara värdiga arbetsvillkor och mänskliga rättigheter i arbetslivet runtom i världen. Genom utbildningen får du veta mer om hur fackliga rättigheter etableras, regleras, hotas och försvaras.

   Du får också veta mer om våra samarbetspartners och hur vi tillsammans med våra fackliga kollegor runtom i världen bedriver vårt internationella arbete, från Ukraina till Mellanöstern och Tchad. 

   Läs mer om utbildningen

   Ett medlemskap som passar dig

   Till Fackförbundet ST är du välkommen redan under studietiden! Som student blir du medlem helt gratis, och om du blir yrkesverksam medlem inom fem år efter avslutade studier betalar du bara 100 kr för första året. 

   Vi har också ett medlemskap anpassat för dig som är doktorand. För 80 kr/månad under hela doktoranstiden får du stöd i arbetslivet, en trygg inkomstförsäkring och rådgivning varje vardag. 

   Du som jobbar är välkommen oavsett vilken utbildning eller befattning du har! Vi vet att alla på arbetsplatsen tjänar på att vara med i samma fackförbund, för vår styrka ligger i varandra.

   Bli medlem idag