Illustrationer över medlemskapets villkor

Villkor för medlemskapet i Fackförbundet ST

Publicerad: 2022-01-27

Funderar du på att gå med i Fackförbundet ST? Här kan du ta del av villkoren för medlemskapet.

Rabatt för nya ST-medlemmar

Under dina första tre månader som medlem i Fackförbundet ST bjuder vi på medlemsavgiften. Därefter betalar du ordinarie förbundsavgift som baseras på din månadsinkomst före skatt. OBS! Erbjudandet gäller inte för dig som varit medlem i ST de senaste 18 månaderna.

Medlemsavgift

Medlemsavgiften till förbundet och lokala avgiften till förbund/avdelning/sektion/klubb inbetalas med e-faktura eller autogiro, inbetalningskort (eller Kivra om du är ansluten till det). Läs mer om aktuella medlemsavgifter.

STs inkomstförsäkring

Som medlem i Fackförbundet ST omfattas du av en inkomstförsäkring, som ger dig ekonomisk trygghet vid arbetslöshet. För att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen måste du vara ansluten till en a-kassa. Mer information om försäkringen och de fullständiga försäkringsvillkoren hittar du på Folksams webbplats.

STs försäkringar

När du blir medlem ansluts automatiskt till följande försäkringar hos Folksam:

  • Olycksfallsförsäkring
  • Livförsäkring
  • Sjukförsäkring
  • Diagnosförsäkring (händelseförsäkring)
  • Sjukkapitalförsäkring (om du är under 60 år)

Försäkringarna gäller från din första dag som medlem och ingår utan extra kostnad i tre månader. Du kommer under den perioden att få ett brev från Folksam med erbjudande om att fortsätta med försäkringarna till medlemspris. Du får också 10 % rabatt på många försäkringar när du samlar flera hos Folksam. 

Läs mer om vilka försäkringar som ST-medlemmar kan ta del av

Personuppgifter

ST är enligt Personuppgiftslagen ansvarig för hanteringen av de personuppgifter som lämnas i denna medlemsansökan. ST kommer att använda sig av uppgifterna för att kunna tillvarata dina intressen rörande anställnings- och avlöningsvillkor, arbetsrätten samt de övriga skyldigheter som ST enligt stadgarna har gentemot dig som medlem. För dessa ändamål kan uppgifter även komma att lämnas till annan, såsom exempelvis vid administration av gruppförsäkringar m.m. I de fall laglig skyldighet därtill föreligger kan uppgifter komma att lämnas till exempelvis skattemyndighet.

Genom att bli medlem samtycker du även till att ST kan komma att använda dina uppgifter för att genomföra analyser samt marknadsföring av STs aktiviteter och erbjudanden. ST kommer inte att sälja vidare dina uppgifter till tredje part. Marknadsföring kan ske via post, telefon, e-post, SMS samt andra digitala kanaler. Alla medlemmar har rätt att skriftligen och utan kostnad återkalla samtycket till marknadsföring, begära ett registerutdrag eller en rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter. Detta görs genom att du kontaktar STs kansli via medlem@st.org.

ST är angelägen om att de personuppgifter som behandlas är riktiga. ST behöver därför ta del av ditt personnummer för uppdatering av adressregister och kontakt med Skatteverket. Ditt personnummer är den enda garantin för att värdehandlingar som exempelvis försäkringsbevis inte hamnar i fel händer. För att kunna ge dig som medlem bästa möjliga information om andra fackliga aktiviteter och tjänster är det viktigt att du meddelar ST andra eventuella adressförändringar, som exempelvis nytt mobiltelefonnummer eller mejladress.

Läs mer om Fackförbundet STs personuppgiftshantering

Om du avbryter din medlemsansökan

I samband med att du påbörjar att fylla in din ansökan sparas informationen i våra system under 3 månader. Väljer du att själv avbryta ansökan alternativt att något blir fel med ansökningen används inte informationen för registreringen, men uppgifterna kan komma att användas för att ST vid behov kontakta dig för att klargöra om du med påbörjad ansökan haft för avsikt att bli medlem i ST eller inte.

Utträde ur ST

Utträde ur Fackförbundet ST kan enligt stadgarna ta upp till 3 månader. Läs mer om hur du avslutar du ditt medlemskap

Fackförbundet ST

Box 5308

102 47 Stockholm

Besök: Sturegatan 15

Telefon: 0771-555 444

E-post: st@st.org

Orgnr: 802003-2101

Följ oss