Ny utbildning för dig som är skyddsombud

Publicerad: 2022-10-24

Nyhet Äntligen är vår nya skyddsombudsutbildning här! Den är till för dig som är ny som skyddsombud eller vill fräscha upp dina kunskaper. Utbildningen är producerad i vårt nya pedagogiska format, vilket innebär att den är digital, interaktiv och lättnavigerad. 

Som nyvalt skyddsombud behöver du få kunskap om vilka rättigheter och skyldigheter du har, vilken lagstiftning som gäller och hur du samverkar med din arbetsgivare för att du och dina kollegor ska må bra på jobbet. Därför har vi på Fackförbundet ST tagit fram en helt ny utbildning som du kan gå när, var och hur det passar bäst för dig. Med hjälp av animationer, ljud, text och bild kan du klicka dig igenom utbildningen i din egen takt.  

Utbildningen ger dig kunskap om hur du ska samverka med fack och arbetsgivare, vilka lagar och regler som gäller och hur du kan främja och förebygga arbetsmiljöproblem på arbetsplatsen.

Så tar du del av utbildningen

Du som är skyddsombud kan logga in i Fackförbundet STs utbildningsportal med Bank ID. Sök efter "Introduktionsutbildning för skyddsombud" och klicka på "Anmäl". Obs! Du behöver vara registrerad som skyddsombud i vårt medlemsregister för att ha åtkomst till utbildningen. Ta kontakt med din närmaste registeransvarig om ditt uppdrag inte är registrerat än.

skyddsombudsutbildning