Stort grattis till alla skyddsombud

Publicerad: 2023-10-25

Nyhet Den 25 oktober är det skyddsombudens dag. Från Boden i norr till Malmö i söder verkar dessa förtroendevalda för oss alla på Migrationsverket, oavsett din fackliga tillhörighet och roll. Stort tack till alla skyddsombud för erat arbete!

Rollen som skyddsombud (SO) är unik. Du representerar alla anställda på din arbetsplats och i nära samverkan med arbetsgivaren för att förbättra och utveckla arbetsmiljön på arbetsplatsen.

Skyddsombudet är den enda fackliga roll som enligt lag måste finnas varje arbetsplats. Det ger dig som skyddsombud ett större mandat och möjlighet att påverka arbetsmiljön.

Som skyddsombud kommer du få gå en introduktionsutbildning i förbundets regi. Du kan läsa mer om den på vår utbildningsportal på www.st.org som inloggad förtroendevald. Du kommer också få en grundutbildning som arbetsgivaren och huvudskyddsombuden arrangerar. Förbundet har också flera påbyggnadskurser. Allt för att stärka dig i din roll som skyddsombud

Är du intresserad av att bli förtroendevald inom Fackförbundet ST kan du kontakta din lokala sektionsstyrelse på någon av GB-lådorna nedan:

GB-ST-SektionNord
GB-ST-SektionSyd
GB-ST-SektionVäst

Än en gång stort grattis till våra skyddsombud!

Fackförbundet ST

Box 5308

102 47 Stockholm

Besök: Sturegatan 15

Telefon: 0771-555 444

E-post: st@st.org

Orgnr: 802003-2101

Följ oss