Nyhetsbrev #4 Mars 2023

Publicerad: 2023-03-20

Nyhet Senaste nytt är att arbetsmiljöombud kommer byta namn tillbaka till skyddsombud och att något krisavtal inte är tecknat.

Arbetsmiljöombud blir skyddsombud
Den 8 mars informerade ST/Seko/Saco-S arbetsgivaren om att arbetsmiljöombud byter namn till skyddsombud. Namnändringen träder i kraft 1 april, i samband med att ny mandatperiod för lokala skyddsombud inleds. Successivt kommer protokoll och DL-listor mm att ändras från arbetsmiljöombud till skyddsombud. Även innan ordet arbetsmiljöombud är helt utfasat på dokument m.m. är orden arbetsmiljöombud och skyddsombud synonymer från och med 1 april. Skyddsombud ska användas.  

Krisavtal
Den 9 mars hölls ett partsgemensamt möte om krisavtal. Något krisavtal är inte tecknat och arbetet är lagt på framtiden. Vi har sedan tidigare haft kontakt med förbundet som poängterat att det för tillfället ska råda en restriktiv hållning till att teckna lokala krisavtal.

ST-podden Statshemligheter
Vill du veta hemligheten bakom den svenskla staten? I podden Statshemligheter djupdyker Fackförbundet ST i aktuella frågor som tystnadskultur, den svenska krisberedskapen och konsekvenserna av kortsiktiga politiska beslut. Lyssa här.

Otillräcklig stat
I rapporten ”Otillräcklig stat – när myndigheternas uppdrag och förutsättningar inte går ihop” gräver Fackförbundet ST djupare i vad de generella besparingarna på staten får för konsekvenser. Läs mer här.

Hälsningar
Avdelningsstyrelsen

Fackförbundet ST

Box 5308

102 47 Stockholm

Besök: Sturegatan 15

Telefon: 0771-555 444

E-post: st@st.org

Orgnr: 802003-2101

Följ oss