Nyhetsbrev #3 Mars 2023

Publicerad: 2023-03-03

Nyhet Här kan du läsa vårt senaste nyhetsbrev från avdelningsstyrelsen

Mars månad har nu kommit och med den internationella kvinnodagen den 8 mars. TCO anordnar då en jämställdhetsfrukost i Stockholm som också sänds live. Läs mer här.

I samband med internationella kvinnodagen anordnar Fackförbundet ST också biokväll på ett antal orter. Titta på Evenemang under Mina sidor när du loggat in på www.st.org.

Val av arbetsmiljöombud
Senast den 31 mars ska val av lokala arbetsmiljöombud (AMO) vara klara. Mer information finns i föregående nyhetsbrev #2 som du kan läsa här.

Val av arbetsplatsombud
Senast den 31 mars ska även val av lokala arbetsplatsombud (AO) för ST vara klara. Befintliga AO håller val. Saknas det AO på din enhet men du är intresserad av uppdraget kan du kontakta din sektionsstyrelse via gruppbrevlåda:

GB-ST-SektionNord
GB-ST-SektionSyd
GB-ST-SektionVäst

Krisavtal
I tidigare nyhetsbrev skrev vi om s.k. krisavtal. Avdelningsstyrelsen har haft kontakt med förbundet som poängterar att det för tillfället ska råda en restriktiv hållning till att teckna lokala krisavtal då det pågår ett övergripande arbete inom staten. Den 9 mars är det dock ett möte inplanerat med arbetsgivaren för diskussion.

Utvärdering av lönerevisionen 2022
Inom kort kommer det att komma ut en enkät till alla medlemmar med frågor om senaste lönerevisionen. Vi ber dig svara på denna.

Hälsningar
Avdelningsstyrelsen
www.st.org/migrationsverket