Kvinna som vandrar i bergsmiljö

Därför är klimatet en facklig fråga – välkommen till digitala evenemang

Publicerad: 2023-11-08

Nyhet Välkommen till två digitala evenemang om facket och klimatet den 16 november. Öppna för dig som är medlem eller förtroendevald i Fackförbundet ST!

Klimatomställningen påverkar hela samhället – och som centrala aktörer på arbetsmarknaden har vi och andra fackförbund en viktig roll att spela. Den 16 november bjuder Fackförbundet ST in till två digitala evenemang med klimatfokus.

Var med och fundera kring rollen som klimatombud

Hur skulle Fackförbundet ST kunna jobba med klimatfrågor på din arbetsplats? Varmt välkommen till vår digitala workshop där du får vara med och fundera över hur en facklig roll som klimatombud skulle kunna se ut. Syftet med workshopen är att lyssna in dig som medlem eller förtroendevald innan arbetet fortsätter till nästa steg.

Du som deltar kan vara både medlem och förtroendevald och behöver inte ha några särskilda förkunskaper, men så klart gärna ett stort intresse för klimatomställning och hållbarhet.

Workshopen hålls digitalt via Teams den 16 november kl. 9.00–10.00.

Därför är klimatet en facklig fråga

Hur hänger den svenska modellen och klimatomställningen ihop? Välkommen till en digital föreläsning där miljövetaren och nationalekonomen Anna Linell berättar mer om hur klimatarbete kan se ut inom fackliga ramar. Anna Linell har en lång bakgrund inom hållbarhetsområdet och arbetar just nu bland annat med en strategi för fackliga organisationen TCO:s arbete med hållbar omställning.

Föreläsningen hålls digitalt via Teams den 16 november kl. 18.00–19:30.

Fackförbundet ST

Box 5308

102 47 Stockholm

Besök: Sturegatan 15

Telefon: 0771-555 444

E-post: st@st.org

Orgnr: 802003-2101

Följ oss