Illustration över Fackförbundet STs solidaritetsfond

Fackförbundet STs solidaritetsfond

Publicerad: 2022-04-18

|Uppdaterad: 2024-01-26

Fackförbundet STs solidaritetsfond ska ge stöd till fackliga organisationers arbete för demokrati, mänskliga rättigheter och rimliga arbetsvillkor i länder där vi har samarbetspartners.

Fackförbundet STs solidaritetsfond inrättades 2009. Fonden finansieras genom medlemmars, sektioners och organisationers gåvor. Pengarna som samlas in går till facklig uppbyggnad och organisering, mänskliga rättigheter, solidaritetsinsatser vid humanitära kriser och stärkande av värdegrunder inom det statliga området såsom demokrati, rättssäkerhet och effektivitet.

Ge ett bidrag till STs solidaritetsfond

Vi har under under det senaste året bidragit med omfattande stöd till människor drabbade av kriget i Ukraina och vi stöttar nu även människor drabbade av de fruktansvärda jordbävningarna i Turkiet. 

Bidrag till solidaritetsfonden kommer att användas till arbete för att främja demokrati, mänskliga rättigheter och till humanitära insatser. 

Sätt in ditt bidrag på BG 365-6071 eller Swisha till 123-516 48 76

Vill du skänka pengar i någon annans namn? Ge bort gåvan till Solidaritetsfonden i present. Vill du ha ett gåvobevis kan du höra av dig till magnus.runsten@st.org.

Läs mer om vårt stöd till Ukraina