pendeltåg vid perrong

Fackförbundet för dig som är lokförare

Fackförbundet ST är facket för dig som är lokförare. Vi finns över hela landet - nära våra medlemmar och för våra medlemmar.
Bli medlem

Bli medlem i facket för dig som är lokförare

Som medlem i Fackförbundet ST får du bland annat möjlighet till inkomstförsäkring som komplement till a-kassan och tillgång till facklig rådgivning.


Fackförbundet ST organiserar alla på arbetsplatsen, oavsett utbildning, befattning och arbetsuppgifter. Vi är övertygade om att alla anställda tjänar på att vara medlemmar i samma fackförbund istället för att dela upp sig i olika yrkesförbund.

Det här gör Fackförbundet ST för dig

 • Förhandlar, bland annat för bättre lön och villkor
 • Erbjuder juridisk expertis inom arbetsrätt
 • Svarar på dina frågor via vår rådgivning ST Direkt
 • Arrangerar fackliga utbildningar, event och nätverksträffar
 • Ger råd, stöd och vägledning på arbetsplatsen
 • Påverkar makthavare för bättre förutsättningar för alla som jobbar på uppdrag av staten
 • Stöttar yrkesmässig utveckling, bland annat genom professionella karriärcoacher
 • Erbjuder förmånliga försäkringar och medlemslån för dig och familj

Partipolitiskt obundna och för alla på arbetsplatsen

Fackförbundet ST organiserar alla som arbetar på myndigheter, verk, bolag med statligt uppdrag, universitet, högskolor och stiftelser. Som det enda facket som uteslutande organiserar alla som arbetar på statligt uppdrag och med ansvar för infrastruktur har vi en unik kunskap om hur det är att arbeta på samhällets och medborgarnas uppdrag.

Vi är medlem i TCO och partipolitiskt obundet. När vi tar ställning i politiska frågor gör vi det utifrån medlemmars intressen och i syfte att förbättra medlemmars villkor – aldrig utifrån partipolitisk grund.

Dina förmåner som medlem i Fackförbundet ST

 • Förhandlingshjälp: ST kan dina rättigheter och företräder dig om du till exempel blir uppsagd, diskriminerad eller inte får ut din lön.
 • Facklig rådgivning: När du har funderingar om din anställning, lön eller dina villkor är det viktigt med ett fack som är lätta att komma i kontakt med. För snabba svar kan du bland annat ringa eller mejla ST Direkt varje vardag.
 • Inkomstförsäkring: Om du sägs upp innebär vår inkomstförsäkring att tillvaron blir lite lättare och inkomstbortfallet mindre. Du kan maximalt få upp till 80 procent av lönen i 150 dagar. Glöm inte att komplettera med a-kassa!
 • Lönerådgivning: Våra lönerådgivare coachar dig inför lönesamtalet och hjälper dig att få en bild av löneläget på din arbetsplats. 
 • Karriärtjänster: Våra karriärcoacher kan agera bollplank när du har funderingar kring nästa steg i karriären och våra CV-granskare hjälper dig att lyfta dig själv på bästa sätt i ditt CV.
 • Försäkringar: Som ny medlem i Fackförbundet ST ansluts du automatiskt till bland annat livförsäkring, olycksfallsförsäkring och sjukförsäkring. Försäkringarna ingår utan kostnad i tre månader, sedan får du själv ta ställning till om du vill behålla dem till ett förmånligt medlemspris.

Och mycket mer! Läs mer om Fackförbundet STs medlemsförmåner

  Vill du byta till ST från ett annat fackförbund?

  Om du idag är medlem i fackförbunden Unionen eller Vision, men har börjat jobba inom Fackförbundet STs område, kan vi hjälpa dig med övergången. Ange i din ansökan vilket fackförbund du är med i så ordnar vi med utträdet.

  Är du medlem i ett annat fackförbund så kontaktar du dem för att träda ur.

  Just nu! 3 månader gratis

  Bli medlem idag så bjuder vi på de tre första månadsavgifterna! *

  Varmt välkommen som medlem i Fackförbundet ST!

  *Erbjudandet gäller nya yrkesverksamma medlemmar som ej varit medlem i ST de senaste 18 månaderna. 

  Bli medlem idag

  Fackförbundet ST

  Box 5308

  102 47 Stockholm

  Besök: Sturegatan 15

  Telefon: 0771-555 444

  E-post: st@st.org

  Orgnr: 802003-2101

  Följ oss