Kvinna vid dator

Studentmedlem i Fackförbundet ST

Gå med i Fackförbundet ST redan som student! Förbered dig inför en karriär i staten och få stöd på extrajobbet.
Bli medlem

Bli studentmedlem i Fackförbundet ST

Ett studentmedlemskap är gratis och du får bland annat cv-granskning, karriärcoachning, intervjuträning och förmånliga rabatter.


Gratis medlemskap hela studietiden

Ett studentmedlemskap i Fackförbundet ST är gratis under hela din studietid! Ett medlemskap ger dig bland annat tillgång till kvalificerad rådgivning kring jobbsök, lön, villkor och karriär. Dessutom är Fackförbundet ST experter på staten och medlemskapet kan hjälpa dig att förbereda dig på en karriär i staten.

Bli studentmedlem

Engagera dig i Fackförbundet ST

Som studentmedlem kan du vara med och påverka hur Fackförbundet STs framtid ska se ut.

 • Skriv en motion: En motion är ett förslag som en enskild person eller en grupp kan lägga fram.
 • Jobba som studentinformatör: Ett extrajobb för dig som vill informera andra studenter om Fackförbundet ST. 

Allt det här får du som studentmedlem i ST!

I Fackförbundet STs studentmedlemskap ingår förmåner och erbjudanden som hjälper dig under studietiden och inför karriären. 

 • Linkedin-granskning: Vi granskar din profil och kommer med värdefull feedback.
 • CV-granskning: Skicka in ditt CV och personliga brev så återkommer våra erfarna karriärexperter med feedback! 
 • Karriärcoachning: Boka en karriärcoach. Våra coacher hjälper dig sätta upp rätt mål för dig och din karriär i staten. 
 • Förhandlingshjälp och rättstöd: Om du råkar illa ut på extra- eller sommarjobbet, till exempel inte får ut din lön eller blir diskriminerad, kan ST förhandla för dig. 
 • Chans till stipendium för fältstudie utomlands: Om du ska göra en fältstudie i samband med uppsatsskrivning kan du söka STs internationella stipendium! Det delas ut två gånger om året. 
 • Rabatt på försäkringar: Som studentmedlem i ST kan du teckna förmånliga försäkringar hos Folksam. Bland annat studieavbrottsförsäkring och olycksfallsförsäkring.
 • Billigare medlemskap efter examen: om du varit studentmedlem och vill bli yrkesverksam medlem betalar du den lägsta medlemsavgiften i ett år, oavsett inkomst. Erbjudandet gäller i fem år efter avslutade studier. 

Läs mer om våra studentförmåner

  Om studentmedlemskap i Fackförbundet ST

  Alla som studerar en eftergymnasial utbildning som varar i tre månader eller längre är välkomna att ansöka om studentmedlemskap. 

  Som experter på staten erbjuder vi gedigen kunskap och stöd till dig som är nyfiken på att jobba på statligt uppdrag. Oavsett om ditt framtidsjobb är på statlig myndighet eller verk, bolag med statligt uppdrag, statligt finansierad stiftelse, universitet eller högskola.

  Med över 99 000 medlemmar är Fackförbundet ST det största facket för de som vill eller redan jobbar på uppdrag av staten. Vi är partipolitiskt obundna, när vi tar ställning i politiska frågor gör vi det utifrån våra medlemmars intressen för att förbättra deras villkor.

  Fackförbundet ST

  Box 5308

  102 47 Stockholm

  Besök: Sturegatan 15

  Telefon: 0771-555 444

  E-post: st@st.org

  Orgnr: 802003-2101

  Följ oss