Fackförbundet ST stödjer Ukraina

Publicerad: 2022-02-25

Nyhet Invasionen av Ukraina berör oss alla. Fackförbundet ST står upp för Ukrainas rätt att vara en självständig stat och vi fördömer Rysslands våldsamma invasion.

Det är med stor sorg vi ser hur den ryska statens militära aggressioner förstör både det ukrainska och det ryska folkets förhoppningar om en fredlig framtid. Vi har under många år samarbetat med våra fackliga kollegor i Ukraina i deras arbete med att bygga en välfungerande facklig verksamhet.

En tid som denna kräver solidaritet och medmänsklighet. Vill du sprida information om kriget för att visa ditt stöd för Ukraina påminner vi dig att bekräfta att den stämmer. Information är ett starkt maktverktyg och det florerar mycket desinformation.

Genom bidrag till Fackförbundet STs solidaritetsfond kommer vi fortsätta samarbeta med våra fackliga kollegor i Ukraina för att ge stöd på plats. Vill du bidra? Läs mer här.

Fackförbundet ST använder de medel vi har för att sätta press på Ryssland och hjälpa på plats. Nedan kan du läsa ett uttalande från de internationella fackorganisationerna EPSU och PSI, samt ett brev till den ryska ambassadören som vi överlämnade i veckan.

Läs STs brev till ryska ambassadören i Sverige.

Läs EPSUs och PSIs gemensamma uttalande om Rysslands angrepp på Ukraina

Fackförbundet ST

Box 5308

102 47 Stockholm

Besök: Sturegatan 15

Telefon: 0771-555 444

E-post: st@st.org

Orgnr: 802003-2101

Följ oss