Kvinna som arbetar med datorn i knät

Därför spelar ditt medlemskap roll

Publicerad: 2023-03-02

Vi är glada över att du valt att bli medlem i Fackförbundet ST – och hoppas att du kommer vilja vara det också i fortsättningen. Här kan du läsa mer om varför ditt medlemskap är viktigt.

Att vara med i facket är inte som vilket medlemskap som helst. Att vi i dag är över 99 000 medlemmar som står upp för bättre villkor och ett schysstare arbetsliv gynnar alla – men vår gemensamma styrka är en trygghet också för dig som individ om du någon gång skulle behöva oss extra mycket.

Betala i tid för att inte förlora ditt medlemskap

Du som fått en eller flera påminnelsefakturor från oss behöver betala omgående för att inte förlora ditt medlemskap. Om ditt medlemskap upphör förlorar du din inkomstförsäkring och behöver därefter vara medlem i 12 månader igen för att få tillgång till den igen.

Undrar du något? Varmt välkommen att höra av dig! Du når oss på 0771-555 444. Vi hjälper gärna till att reda ut frågor om medlemsavgift eller andra funderingar om ditt fackliga medlemskap.

  Vi hjälper dig om du hamnar i kläm

  Fackförbundet ST har tusentals förtroendevalda på hundratals arbetsplatser runt om i landet. Har du en fråga som rör jobbet? Då finns närmsta lokala fack oftast inte långt bort. Som medlem får du även snabb hjälp genom att ringa eller mejla vår fackliga rådgivning, helt utan extra kostnad. Hos oss arbetar också ombudsmän och jurister som är experter på kollektivavtal och lagar.

  Kort sagt: Vi kan dina rättigheter och står upp för dig om du blir uppsagd, diskriminerad eller inte får ut din lön – i särskilda fall hela vägen till domstol.

  Tillsammans gör vi verklig skillnad

  Bra kollektivavtal uppstår inte av sig själva. Uttryck som ”den svenska modellen” kan låta högtidliga och svårbegripliga, men egentligen är det enkelt: alla krav om bättre arbetsvillkor vi ställer när vi förhandlar med arbetsgivarna får större tyngd ju fler som står bakom dem. Att du är med i facket spelar roll på riktigt.

  Värdefulla försäkringar och förmåner

  Har du tecknat försäkringar för dig själv eller din familj genom ditt medlemskap hos oss? Genom att fortsätta vara medlem behåller du dem till medlemspris. Som medlem i Fackförbundet ST skyddas du också automatiskt av en av marknadens bästa inkomstförsäkringar.

  I ditt medlemskap ingår även flera andra förmåner, till exempel:

  • rådgivning inför lönesamtalet
  • hjälp att slipa på cv och personligt brev
  • rabatter, till exempel på hotell, gym och böcker

  Betala smidigt med e-faktura eller autogiro

  Du som tidigare betalat din medlemsavgift genom ett automatiskt avdrag på din lön och nu börjat få pappersfakturor, kan snabbt och enkelt byta betalsätt till e-faktura eller autogiro.

  Byt betalsätt

  Fackförbundet ST

  Box 5308

  102 47 Stockholm

  Besök: Sturegatan 15

  Telefon: 0771-555 444

  E-post: st@st.org

  Orgnr: 802003-2101

  Följ oss