Illustration över kollektivavtalets dag

Tack till alla er som var med och firade kollektivavtalet!

Publicerad: 2024-03-20

Den 19 mars samlades hela Fackförbundet ST för att hylla och stå upp för kollektivavtalet. Avtalet som är själva grunden för trygghet, inflytande och rättigheter på arbetsmarknaden. Detta ville över 300 arbetsplatser runt om i Sverige vara med och fira!

I en tid när kollektivavtalet ifrågasätts av stora internationella företag, känns det extra fint att vi var så många som ville samlas för att fira! Det bjöds på tårtor och godsaker på statliga arbetsplatser både i norr och söder. Vi har fått in bilder på festligheter från hela Sverige från Försäkringskassan i Helsingborg till Länsstyrelsen i Jämtlands län.

tårta med st-logga

Förbundsordförande Britta Lejon var med och firade

Vår förbundsordförande var självklart också med och firade. Utrustad med flyers och kaffe att bjuda på, hälsade hon medlemmar välkomna till jobbet utanför en tunnelbanestation i norra Stockholm. Britta imponerades över allt engagemang under dagen:

”Att vi är så många som samlats idag för att fira kollektivavtalet får mig att känna en oerhörd stolthet. Jag är stolt över att vara en del av ett Fackförbund med så många engagerade medlemmar och förtroendevalda, som också vill ha en rättvis och fungerande arbetsmarknad."

förbundsordförande britta lejon delar ut flyers

Kampen fortsätter för ännu bättre kollektivavtal

Nästa år är det dags för en ny avtalsrörelse och Fackförbundet ST kommer fortsätta kämpa för att våra medlemmar ska få ännu bättre och starkare villkor i kollektivavtalen.

Vill du veta mer om vad ett kollektivavtal är och vilket avtal som gäller just på din arbetsplats? Läs mer här!

Fackförbundet ST

Box 5308

102 47 Stockholm

Besök: Sturegatan 15

Telefon: 0771-555 444

E-post: st@st.org

Orgnr: 802003-2101

Följ oss