collage med talare för arbetsmiljöveckan

Fackförbundet STs arbetsmiljövecka 2022

Publicerad: 2022-10-11

I oktober sätter vi ljuset på arbetsmiljö – en av våra medlemmars allra viktigaste frågor. Den 24–28 oktober är det arbetsmiljövecka och Fackförbundet STs regionala råd anordnar ett stort antal digitala föreläsningar och evenemang. Här hittar du hela kalendariet!


Det är återigen dags för EU:s arbetsmiljövecka och vi passar på att lyfta angelägna frågor för våra medlemmar och förtroendevalda under hela veckan. Nedan hittar du spännande webbinarier från måndag till fredag som lyfter olika aspekter av arbetsmiljö och hur vi kan må bättre på jobbet. 

Missa inte Skyddsombudens dag den 26 oktober – ett utmärkt tillfälle att lyfta fram skyddsombudens viktiga arbete för en bättre arbetsmiljö! (Du som är förtroendevald i ST hittar tips på hur du kan göra här).

måndag 24 oktober

Partsrådets webbinarium under Arbetsmiljöveckan

Vilket stöd kan Partsrådet ge lokala parter?

Klockan 11.45-12.45

Välkommen på webbinarium om Partsrådets stora utbud av arbetsmiljöstöd. Med Annika Nilsson, operativt ansvarig Arbetsmiljö, Viktor Marklund och Ksanet Habte, projektkoordinatorer i Hållbart arbetsliv på Partsrådet.

Måste man ha hjälm vid skyddsrond?

Klockan 18.00 - 19.00

Ett begrepp som nästan alla känner till när det handlar om arbetsmiljö är skyddsrond. Men var kommer det ifrån, och vad innebär det? Kan man göra en skyddsrond om kontorsarbetsplatser på distans? Tomas Fröstberg, ombudsman och arbetsmiljöexpert på Fackförbundet ST reder ut begreppen och vägleder i regelverket. 

Obs! För dig som inte har möjlighet att delta vid detta tillfälle återkommer eventet på torsdag.

tisdag 25 oktober

Klockan 11.45 - 13.00

Härskartekniker – en ful väg till makt och kontroll

Frilansjournalisten och statsvetaren Anna Olofsson föreläser om hur du kan upptäcka och bemöta härskartekniker på arbetsplatsen. Föreläsningen hölls även under förra årets arbetsmiljövecka och var mycket populär så anmäl dig i tid!

Varför tillitsbaserat ledarskap?

Klockan 19:30 - 20:45

Utifrån sin erfarenhet går Patrik Lindén, ledarskapskonsult, igenom vad han anser är några av de viktigaste delarna och utmaningar i tillitsbaserat ledarskap. Passa på att ställa dina frågor efteråt!

onsdag 26 oktober

Skyddsombudets rättsliga möjligheter och ansvar

Klockan 11:45 - 12:45

Lär dig mer om skyddsombudets rättsliga befogenheter såsom hänvändelserätten. Föreläsare är Johan Holm, juris doktor och lektor i rättsvetenskap vid Umeå universitet.

Det svåra samtalet

Klockan 15.00 - 17.00

Ibland behöver vi genomföra samtal som är svårare än andra. Det kan handla om att konfrontera ogynnsamma beteenden och attityder, framföra dåliga nyheter, eller något annat. Vad är viktigt att tänka på inför dessa situationer? Hur hanterar vi samtalet på bästa sätt och vad kan göras för att behovet av svåra samtal inte ska uppstå så ofta? Med Erik Allard, organisationskonsult, Lucida AB.

torsdag 27 oktober

Hur skapar vi inkluderande hybridmöten?

Klockan 12.00 - 12.55

Ulrika Erksell och Anna Burack från Sensus Riksförbund håller en lunchföreläsning om hur det går att bli hålla hybridmöten där alla blir sedda och hörda. Du får lära dig pedagogiska tips,  förslag på upplägg och tips på tekniska lösningar. 

Måste man ha hjälm vid skyddsrond?

Klockan 18.00 - 19.00

Ett begrepp som nästan alla känner till när det handlar om arbetsmiljö är skyddsrond. Men var kommer det ifrån, och vad innebär det? Kan man göra en skyddsrond om kontorsarbetsplatser på distans? Tomas Fröstberg, ombudsman och arbetsmiljöexpert på Fackförbundet ST reder ut begreppen och vägleder i regelverket. 

fredag 28 oktober

Framtidens arbetsmiljö

Klockan 11:45 - 12:45

Välkommen på webbinarium om framtidens arbetsmiljö, arbete, digitalisering och digital transformation. Föreläsare är Anna Ståhlbröst, professor informationssystem, Luleå tekniska universitet.

Fackförbundet ST

Box 5308

102 47 Stockholm

Besök: Sturegatan 15

Telefon: 0771-555 444

E-post: st@st.org

Orgnr: 802003-2101

Följ oss