Medlemsförmåner som ST-medlem

Publicerad: 2022-03-18

|Uppdaterad: 2023-03-23

Vilka förmåner erbjuds till dig som ST-medlem?

Nedan ser du några exempel på vad du får som medlem

Ett medlemskap i Fackförbundet ST ger dig många förmåner, både i arbetslivet och utanför. Allt från möjlighet att påverka och fackligt stöd till karriärtjänster och inkomstförsäkring! Här kan du läsa om alla fackliga medlemsförmåner. 

Förhandlingshjälp

Våra ombudsmän och jurister är experter på de avtal och lagar som gäller för dig som jobbar inom statlig verksamhet. Vi kan dina rättigheter och företräder dig om du till exempel blir uppsagd, diskriminerad eller inte får ut din lön.

LÄS OM FÖRHANDLINGSHJÄLPEN

Facklig rådgivning

När du behöver svar om dina rättigheter i arbetslivet är det viktigt med ett fackförbund som är lätt att komma i kontakt med. Med många fackligt förtroendevalda finns vi alltid nära till hands lokalt. Du kan också ringa eller mejla ST Direkt som ger dig snabba svar varje vardag.

KONTAKTA ST DIREKT

Inkomstförsäkring

Vår inkomstförsäkring tål en jämförelse – den är en av de mest förmånliga på marknaden. Om du sägs upp innebär vår inkomstförsäkring att tillvaron blir lite lättare och inkomstbortfallet mindre. Med upp till 80 procent av lönen i 150 dagar kan du fokusera på din karriär istället för att oroa dig för hur du ska få det att gå ihop ekonomiskt. Glöm inte att komplettera med a-kassa!

LÄS OM VÅR INKOMSTFÖRSÄKRING

Karriärtjänster

Vi vill ge dig de bästa möjliga förutsättningarna för att du ska kunna växa, trivas och gå framåt i ditt yrkesliv. Därför ingår karriärtjänster kostnadsfritt i ditt medlemskap. Boka tid hos en karriärcoach om du vill bolla funderingar kring nästa steg i karriären, skicka in ditt CV och personliga brev för granskning så att dina kompetenser lyfts på bästa vis eller träna inför intervjun med en professionell karriäragent.

LÄS OM VÅRA KARRIÄRTJÄNSTER

Lönerådgivning

STs lönerådgivare coachar dig inför lönesamtalet och hjälper dig att få en bild av löneläget på arbetsplatsen. Vi vet vilka argument du bör trycka lite extra på under ditt samtal! Vi tillhandahåller även den mest tillförlitliga lönestatistiken för statliga arbetsplatser.

KONTAKTA LÖNERÅDGIVNINGEN

Möjlighet att påverka

Det är medlemmarna som är facket och formar verksamheten. När du är medlem i ST får du möjlighet att påverka genom ditt lokala fack, till exempel är du med och väljer förtroendevalda som företräder dig gentemot arbetsgivaren.

Du kan också kandidera till att bli förtroendevald och driva dina kollegors intressen gentemot arbetsgivare eller se om det finns möjlighet för dig att bli aktiv i din fackklubb på andra sätt, till exempel för att driva en fråga som du brinner extra mycket för.

Som medlem har du också möjlighet att påverka vilka frågor ST driver i stort. Enligt förbundets stadgar har varje medlem, klubb, sektion eller avdelning rätt att när som helst skicka in motioner och förslag.

BLI FÖRTROENDEVALD
MOTIONERA TILL ST

Förmånliga försäkringar

Försäkringar är en självklar del av tryggheten och är en viktig förmån som vi kan erbjuda dig. Som ny yrkesverksam medlem eller doktorandmedlem ansluts du automatiskt till ett personförsäkringspaket som ingår utan extra kostnad i tre månader. Försäkringarna ingår utan extra kostnad i minst tre månader. Du kommer under den perioden att få ett brev från Folksam med erbjudande om att fortsätta med försäkringarna till medlemspris. Studentmedlemmar har ett eget försäkringserbjudande.

LÄS OM VÅRA FÖRSÄKRINGAR

Rabatter och erbjudanden

Hos oss får du en rad rabatter som du kan ha nytta av både privat och i arbetslivet. Till exempel kan du teckna bolån och medlemslån med extra förmånlig ränta. Dessutom har vi en rad bra erbjudanden på till exempel böcker, kurser och semesterboende.

TIDNINGAR & BÖCKER RESOR & BOENDELÅN & BANKTJÄNSTERKURSER & STIPENDIER

Medlemstidningen Publikt

För att du lätt ska hålla dig uppdaterad om det som sker inom det statliga området får du STs medlemstidning Publikt hemskickad till dig 8 gånger per år. Publikt skriver om arbetsmarknad, arbetsliv och frågor som berör de myndigheter, stiftelser och bolag där ST finns.

LÄS PUBLIKT

Fackförbundet ST

Box 5308

102 47 Stockholm

Besök: Sturegatan 15

Telefon: 0771-555 444

E-post: st@st.org

Orgnr: 802003-2101

Följ oss