Bli medlem i Fackförbundet ST

Välkommen till ST! Som ny medlem betalar du endast 50 kronor per månad de första sex månaderna.
Ju fler som är medlemmar i ST, desto större möjlighet har vi att förbättra arbetsvillkoren för alla anställda. Som medlem får du bland annat:
  • Inkomstförsäkring
  • Juriststöd och rättshjälp
  • Facklig rådgivning
  • Försäkringar och rabatter
Du kan även bli medlem via telefon:

0771-555 444

1/3
Personuppgifter (* = obligatorisk uppgift)
Anställning
 
 
Chef
Doktorandmedlemskap (läs mer)
2/3
Medlemskap i Fackförbundet ST

UTDRAG UR STs STADGAR
Medlemsavgifter § 72
Medlemsavgifter (till förbundet, avdelning, sektion och klubb) inbetalas på det sätt som förbundsstyrelsen beslutar.
Detta innebär att inbetalning av medlemsavgift vanligtvis sker via löneavdrag. Om detta inte är möjligt på din arbetsplats, sker inbetalningen via utsänt inbetalningskort eller bankernas autogiro.

Övergång från annat förbund
Medlemskap i STs a-kassa

Medlemskap i STs a-kassa söker du separat! Vi skickar dig en blankett.

Har du inte fått medlemsansökan inom en vecka
så kontakta a-kassan på e-post medlemskap-skräppost@stsakassa.se (ta inte med "-skräppost")
eller på telefon 08-517 590 00
Ansökan finns också för utskrift på www.stsakassa.se.

Jag ger mitt samtycke till informationsutbyte mellan Fackförbundet ST och STs a-kassa.


3/3
Viktig information

Rabatt för nya ST-medlemmar. Under dina första sex månader som medlem i Fackförbundet ST betalar du bara 50 kr per månad i förbundsavgift. Därefter betalar du ordinarie förbundsavgift som baseras på din månadsinkomst före skatt. OBS! Erbjudandet gäller inte för dig som varit medlem i ST de senaste 18 månaderna.

Inkomstförsäkring. Som medlem i Fackförbundet ST omfattas du av en inkomstförsäkring, som ger dig ekonomisk trygghet vid arbetslöshet. För att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen måste du vara ansluten till en a-kassa. Mer information om försäkringen och de fullständiga försäkringsvillkoren hittar du på Bliwas webbplats www.bliwa.se/st.

Försäkring. Som ny medlem får du automatiskt två kostnadsfria försäkringar, en livförsäkring och en olycksfallsförsäkring, under tre månader genom STs samarbete med försäkringsbolagen Förenade Liv och Trygg-Hansa. Är du under 55 år får du även en sjukförsäkring under tre månader. Efter tre månader betalar du själv premien via löneavdrag, autogiro eller inbetalningskort. Om du inte vill fortsätta med försäkringarna efter de kostnadsfria månaderna måste du avanmäla dem till Förenade Liv respektive Trygg Hansa inom två månader från startdatum. Du kommer att få mer information om detta i brev från försäkringsbolagen.

Personuppgiftslagen. ST är ansvarig för hanteringen av de uppgifter som lämnas i denna ansökan. ST kommer att använda sig av uppgifterna för att kunna tillvarata dina intressen rörande anställnings- och avlöningsvillkor, arbetsrätten och de övriga skyldigheter som ST enligt stadgarna har gentemot dig som medlem. För de angivna ändamålen kan uppgifter även komma att lämnas till annan, såsom exempelvis vid administration av gruppförsäkringar m m. I de fall laglig skyldighet därtill föreligger, kan uppgifter komma att lämnas till exempelvis skattemyndighet. ST är angelägen om att de personuppgifter som behandlas är riktiga. Oriktiga uppgifter kommer att rättas snarast möjligt. För att kunna ge dig som medlem bästa möjliga service är det därför viktigt att du meddelar ST eventuella förändringar.

Min sida

Glömt lösenord
Aktuellt i ST
Nyheter från ST

Bli medlem!

Ett ukrainskt perspektiv på Maidan-rörelsen

2014-04-16 12:18:48
En kort intervju med Tetiana Nikitina, Ordföranden för Ukrainska statstjänstemannaförbundet SEUU.

Efterlyses: Satsningar på staten för en klok och smart tillväxtpolitik

2014-04-09 13:06:45
  När Anders Borg idag presenterade vårbudgeten fanns inga egentliga nyheter att yvas över. Det mesta är känt sedan tidigare. Men det finns en ljusning i svensk ekonomi, enligt finansministern. Det blir också dyrare att köra bil och att köpa alkohol och tobak, fick vi veta. Att vårluntan var sällsynt mager för att vara ett […]

Riksdagen ställer krav på regeringen om arbetsmiljön

2014-04-01 10:18:48
Riksdagen trycker på för en bättre arbetsmiljö. Arbetslivsforskningen behöver samlas och stärkas.

Disputerad och sen då?

2014-03-28 11:30:54
I dagsläget har jag hunnit träffa nästan 200 doktorander för att berätta om resultatet i rapporten Disputerad och sen då? Jag har bland annat varit vid Lunds universitet, Örebro, Luleå och Uppsala. I rapporten möter vi disputerade som valt att göra karriär utanför universitetsvärlden. Fler och fler av dem som idag påbörjar en forskarutbildning beräknas […]

När den ryska björnen ryter

2014-03-19 16:24:33
Plötsligt hörs stöveltramp och vapenskrammel igen i Europa och vi blir allt fler som tänker det otänkbara. Men slutar snart, för det kan väl inte vara möjligt, inte idag, inte i Europa, inte såhär? På ett välbesökt Sida seminarium igår var panelen överens om en sak. EU står hjälplöst inför ett Ryssland som bryter alla internationella lagar och regler.

Hot mot offentlighetsprincipen trots Sverige i rättssäker topp?

2014-03-13 17:44:31
  Hur står det till med den svenska rättssäkerheten? I internationella mätningar brukar vi klara oss bra när det handlar om öppenhet och insyn. I veckan hamnade vi till exempel på tredje plats när World Justice Projekt rankade rättssäkerheten i 99 länder världen över. I den absoluta toppen placerade sig övriga Norden med Danmark medan […]

Förtroendet växer för facket

2014-03-10 14:55:48
I förra veckan läste jag att förtroendet ökar för facket. Detta visar SOM institutets årliga förtroendemätning gällande institutioner, företag, partier och medier. Facket har stigit uppåt och ligger nu på åttonde plats i förtroendetoppen för samhällsinstitutioner. Det senaste året har facket klättrat uppåt i två steg och passerat både kungahuset och svenska kyrkan. Sedan tidigare […]

Vill du ha en jämställd arbetsplats välj staten!

2014-03-06 14:20:18
En statlig arbetsplats är inte lika med en jämställd arbetsplats. Men det är ändå ett av de bästa alternativen på svensk arbetsmarknad om du jämför statlig sektor med kommunal sektor och privat sektor.

Kampen om Ukraina

2014-03-04 15:29:28
Vi som trodde att det kalla kriget var över och hoppades på en bättre värld får nog vänta ett tag till. Det sätt världens ledare valt att reagera på utvecklingen i Ukraina visar på bristande förståelse för de händelser som utspelas inför våra ögon, och påvisar en brutal oförmåga att samarbeta för en säkrare värld. […]

Ära åt våra hjältar! gästbloggat från ett eldhärjat Kiev

2014-02-28 09:40:06
Journalisten Maria Söderberg besökte Kiev i början av denna vecka och träffade STs samarbetsförbund SEUU i Ukraina. Förödelsen är stor i KIev och ovissheten om framtiden likaså. Tatiana Nikitina och Nelia Nikitenko i SEUU berättar om protesterna och behovet att samla den fackliga rörelsen.

Twitter logo

Bild på ett kryss

Logga in